film

Summer Lab vorige edities

2016
Vorig jaar werd er gewerkt door studenten aan een filmische expositie. De bezoekers kregen een rondleiding door het gebouw aan de Bachstraat waar film en werkelijkheid helemaal door elkaar heen liepen. Er waren films gemaakt die zich niet alleen op het witte doek afspeelde, er waren composities en wicked sound effects gemaakt waar de rillingen van over je lijf liepen.

2015
In de zomer van 2015 werd er gewerkt aan verschillende experimenten met 3D film en virtual reality. Maar ook muziek en film speelde ook in deze editie een belangrijke rol. In een week tijd schreven de jongeren eigen muziek en liedjes en maakte ze hun eigen virtuele videoclip. De OBA had een aantal werkruimtes ingericht voor de jongeren waar overdag met verbazing naar werd gekeken door het bieb publiek. Op vrijdagavond was er in het theater van het woord een optreden met live muziek en een virtueel decor.

2014
In de tweede editie werd er in het Summer lab gewerkt aan verschillende korte films. De Ateliers en medialokalen van MK24 waren het thuishonk van Summer Lab 2014. Er waren in dit jaar geen vaste werkplaatsen maar iedereen werkte samen met elkaar in teams. Elk team zorgde voor een script, het acteerwerk, de filmmuziek en sound effects en niet te vergeten het camerawerk en de montage. Op vrijdag was de screening van 5 korte films.

2013
In de zomer van 2013 kwamen 60 jongeren een week lang bij elkaar in het gebouw van de Muziekschool Amsterdam aan de Bachstraat.  Elke dag filmde ze, componeerde ze en acteerde ze , volgde ze workshops in verschillende werkplaatsen en maakte ze deel uit van verschillende teams. Na 1 week werd er een multidisciplinair stuk uitgevoerd, waarin film, muziek en theater samen kwamen.